endocrinologie

Seminar performance and image enhancing drugs in Veldhoven

Mainline organiseert 25 april 2019 een seminar met als thema het gebruik van Performance and Image Enhancing Drugs (PIEDs). Een vijftal nationaal en internationale bekende deskundigen op dit vakgebied zullen die avond spreken, waaronder de bekende Amerikaanse auteur William Llewellyn. Ook ben ik aanwezig als spreker.

Het thema van het seminar sluit aan bij eerdere of lopende activiteiten van Mainline: sinds januari 2018 participeert Mainline in het Europese DELTS (Doping E-Learning Tools) project, daarnaast bracht Mainline in december 2018 het rapport “Het Maakbare Mannenlichaam” uit, waarin onder meer het gebruik van anabole steroïden aan bod komt.

Het seminar is bedoeld voor gebruikers van prestatiebevorderende middelen, personen die beroepsmatig met gebruikers werken (bijvoorbeeld professionals in de gezondheidszorg en hulpverlening, sportschoolhouders, fitnesstrainers), en eenieder met interesse voor topics als prestatieverbeterende middelen en/of maatschappelijke schoonheidsidealen. Thema’s die aan bod komen in het seminar zijn, onder meer, het veilig gebruik van prestatiebevorderende middelen, en de invloed van die middelen op mannelijke lichaamsidealen door de tijd heen.
Waar en wanneer: Donderdag 25 april 2019 van 19.00 – 22.30 in Veldhoven (naast Eindhoven).
Kaarten zijn €15,- p.p. en hier te bestellen.

Op het seminar zullen de volgende gasten spreken:

Peter Bond:
Topic: Anabole steroïden: hoe en hoe goed werken ze?
Bio: Peter Bond is wetenschappelijk auteur met publicaties over anabole steroïden, de moleculaire mechanismen van spiergroei en het voedingssupplement fosfatidezuur. In 2015 bracht hij een Nederlandstalig boek uit over anabole steroïden. In 2017 publiceerde hij zijn tweede boek, ditmaal over voedingssupplementen die de spiergroei bevorderen, eveneens in het Nederlands. Momenteel werkt hij aan een Engelstalig boek over anabole steroïden en blogt hij over diverse daaraan gerelateerde onderwerpen op zijn website PeterBond.nl. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig software-ingenieur, waarin hij in 2014 is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

William Llewellyn:
Topic: Veilig kuren
Bio: William Llewellyn is de auteur van ANABOLICS, een populaire naslaggids over het gebruik van anabole steroïden en andere prestatiebevorderende middelen. Dit boek is regelmatig geüpdatet sinds de eerste publicatie in 2000 en bevindt zich nu in de 11e editie. William is ook een eredocent aan de John Moores universiteit in Liverpool, alwaar waar hij een bijdrage levert bij hun inspanningen op het gebied van educatie over anabolicagebruik, en harm reduction activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. In de loop der jaren is William te zien geweest via een breed scala aan media, waaronder de Washington Post, FoxNEWS en ABC TV. Hij stond ook op de cover van ESPN Magazine en was technisch adviseur op het gebied van steroïden voor diverse documentaires, tv-series, artikelen en boeken.

Pim de Ronde:
Topic: Anabole steroïden in Nederland, karakteristieken van de gebruiker en de wijze van gebruik.
Bio: Dr. W. (Pim) de Ronde, werd opgeleid tot internist endocrinoloog in het Rotterdamse Erasmus MC. Aldaar promoveerde hij op onderzoek naar de testosteronhuishouding bij de man. Nadien heeft hij zich in het VU Medisch Centrum en het Haarlemse Spaarne Gasthuis bezig gehouden met onderzoek en behandeling van mannelijk hypogonadisme. In 2010 startte hij de “anabolenpoli”, een uniek spreekuur dat gericht is op de analyse en behandeling van de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met het gebruik van anabole steroïden. In de afgelopen jaren werden door hem honderden (ex)gebruikers van anabole steroïden gezien en behandeld. In 2016 werd gestart met de HAARLEM studie, een prospectief, toxicologisch, observationeel onderzoek onder 100 gebruikers van anabole steroïden. De resultaten hiervan worden in de loop van 2019 verwacht. De Ronde heeft meer dan 40 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en spreekt regelmatig op nationale en internationale bijeenkomsten.

Hans Wassink:
Topic: De evolutie van bodybuilding.
Bio: Hans Wassink is vanaf 2006 voorlichter fitness van de Dopingautoriteit en webmaster van www.eigenkracht.nl. Daarvoor was hij hoofdredacteur van Hardcore bodybuildingmagazine, eindredacteur van Fit, en schreef hij voor alle bekende bodybuilding- en fitnessmagazines, zoals Hercules, Ironman Europe, Muscle Up, Sport & Fitness Magazine, Natural Body en Men’s Health. Hij publiceerde o.a. Hardcore Bodybuilding en is (co-)auteur van de serie Lijf, Sport & Middelen boeken, Eigen Kracht, en Doping: de nuchtere feiten.

Katinka van de Ven:
Topic: Anabolen en harm reduction: waar kan ik (niet) terecht?
Bio: Katinka van de Ven, PhD, is een onderzoekster bij het Drug Policy Modelling Program, University of New South Wales, Australië. Katinka doet onder andere onderzoek naar handel en gebruik van anabole steroïden en andere prestatiebevorderende middelen, en richt zich daarbij specifiek op het gebied van harm reduction. Katinka is oprichter van het Human Enhancement Drugs Network (www.humanenhancementdrugs.com) en is Editor-in-Chief van Performance Enhancement & Health.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>