Supplementenboek

Bonds voedingssupplementen

Dit boek zet de wetenschap achter voedingssupplementen uiteen in twaalf hoofdstukken, verdeeld over twee delen. De nadruk ligt hierbij op voedingssupplementen die de spierkracht of spiergroei verbeteren.

Bestellen

“Dit boek van 200 pagina’s biedt waar voor zijn geld en is een aanrader voor wie op zoek is naar wetenschappelijke achtergrondinformatie over voedingssupplementen die invloed hebben op spiergroei en spierkracht.”
– Anneke Palsma, sportdiëtist en voedingswetenschapper, Sportvoedingsadvies.eu
Palsma Sportvoedingsadvies

In het eerste deel wordt kennisgemaakt met informatie die ten grondslag ligt aan de werking van veel voedingssupplementen. Dit deel beslaat de hoofdstukken spierfysiologie, energiesystemen, absorptie, metabolisme en veiligheid, en moleculaire mechanismen van spiergroei. In het tweede deel wordt verder gebouwd op deze fundamentele kennis. Hierin wordt dieper ingegaan op acht verschillende voedingssupplementen: bèta-alanine, bèta-hydroxy-bèta-methylbutaanzuur (HMB), cafeïne, creatine, eiwitpreparaten, fosfatidezuur, trimethylglycine en vitamine D. Per voedingssupplement komen verscheidene aspecten aan bod, waaronder farmacokinetische eigenschappen, werkingsmechanismen, klinische resultaten en de veiligheid.

Bekijk de inhoudsopgave Bekijk gratis PDF van Bonds voedingssupplementen (zonder referenties)

De informatie in dit boek wordt ondersteund door meer dan 500 verwijzingen naar de wetenschappelijke literatuur. Dat maakt dit boek ook uitstekend geschikt als naslagwerk.

Specificaties

Titel: Bonds voedingssupplementen
ISBN: 978-90-824123-1-4
NUR-code: 843
Pagina’s: 200
Bindwijze: Paperback
Afmetingen: 15x240x170 mm
Verschenen: mei 2017
Verzending: Brievenbuspost

Bestellen